Český Krumlov.com-Kultura-Kulturní události-Slavnosti pětilisté růže

Slavnosti pětilisté růže

K Českému Krumlovu už 31 let neodmyslitelně patří Slavnosti pětilisté růže. Jedná se městskou historickou slavnost, která je inspirována dobou panování posledních Rožmberků – Viléma a Petra Voka. Každý ročník je inspirován konkrétní historickou událostí spjatou s městem či slavným šlechtickým rodem.

V průběhu tří dnů můžete shlédnout historický kostýmovaný průvod městem a slavnostní ceremonii na Náměstí Svornosti, noční ohňový průvod městem, historický trh, živé šachy, slavnostní ohňostroj, rytířský turnaj, pouliční divadla, hudební vystoupení, kejklíře, herce tanečníky a další umělce. Pro Vaší zábavu jsou též připraveny historické hry pro děti i dospělé, renesanční hry na řece Vltavě a další překvapení.

Součástí programu jsou historické průvody ve stylu gotiky a renesance s více než 700 účinkujícími, rytířský Turnaj růží, Živé šachy na obrovské šachovnici o velikosti 12 x 12 metrů, historický zámecký trh, slavnostní ohňostroj, dobové hry pro všechny generace, historický tanec i šerm, vystoupení kejklířů, plavba na vorech i gondole po Vltavě a další kulturní a zábavná představení. Třídenní program se 150 akcemi na deseti scénách každoročně přiláká více než 20 000 návštěvníků.

V programu účinkují nejen profesionální umělci z Česka, Německa, Itálie, Řecka, Rakouska a USA, ale také veřejnost. Protože je ale počet míst omezen, musí se zájemci přihlásit do castingů, které se letos konají 3., 26. a 28. května. Na castingy pak navazují zkoušky, na nichž je účast pro vybrané uchazeče povinná.I když v castingu nebudete vybráni, můžete si atmosféru slavností vychutnat do posledního historického detailu díky půjčovně kostýmů, která je otevřena v pátek, tedy v první den slavností. Kvůli velkému zájmu je ale lepší si kostým předem rezervovat.

Programy předchozích slavností:

Podrobné informace:

Městské divadlo
Horní ulice 2, 381 01 Český Krumlov
tel.: + 420 380 711 775, fax: + 420 380 711 841, e-mail: divadlo@ck.gin.cz

Předprodej vstupenek :

Infocentrum
Náměstí Svornosti 2, 381 01 Český Krumlov
tel: +420 380 704 622, fax: +420 380 704 619, e-mail : infocentrum@ckrf.ckrumlov.cz

Kde přespat?

Nejoblíbenější ubytování v Českém Krumlově

Prohledat web: